Te verwachten

Terug

Graag willen we u alvast een indruk geven wat u van ons kunt verwachten voor het jaar 2024, het jaar waarin de Atalanta Pers haar 45ste verjaardag viert. Een korte en voorzichtige indruk:

In het voorjaar zal de bundel Waar ben je worden uitgebracht, een bijzondere gedichtenwisseling tussen de dichters Ineke Holzhaus en Neeltje Maria Min. De bundel zal in een bijzondere setting in aanwezigheid van beide dichters worden gepresenteerd.

Daaraan voorafgaand zal een bijzondere uitgave worden gepresenteerd. Deze uitgave heeft alles te maken met de overdracht van het archief van Atalanta Pers aan het Huis van het Boek, die in 2024 zal worden afgerond. Vooralsnog geven we alleen de titel prijs: Het vreemde feest. Binnenkort volgen nadere bijzonderheden.
Deze uitgave is inmiddels verschenen. Zie 1.1.140

Onder de titel Met een aardige groet zal medio september een uitgave verschijnen ter herinnering aan beeldend kunstenaar Henri Plaat die in 2023 overleed en met wie de Atalanta Pers in voorgaande jaren enkele prachtige uitgaven heeft gemaakt.

Aan het eind van het jaar (november) tenslotte zullen we het laatste werk van de in november 2023 overleden dichter Hans Tentije laten verschijnen: Gaandeweg. Het zijn de gedichten die Atalanta Pers kort voor zijn zo onverwachte dood van hem ontving en die onderdeel zouden gaan vormen van een bijzondere project dat ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag in 2024 gepland stond.

Behalve het uitbrengen van deze drie uitgaven staat er nog wel wat meer te gebeuren. Niet alleen in het kader van de overdracht van het archief van Atalanta Pers aan het Huis van het Boek, maar zeker ook met betrekking tot het negende lustrum dat de Atalanta Pers dit jaar viert.

We houden u op de hoogte via onze website en nieuwsbrieven.

Hebt u een vraag? Stuur ons dan even een berichtje.
Wilt u op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan in voor het ontvangen van onze nieuwsbrief.

 

 

Terug