Plannen voor 2020

Terug

Na met veel plezier te hebben teruggekeken op de 40 jaren die achter ons liggen, is het hoog tijd de blik weer op de toekomst te richten. Wat zijn de plannen voor dit jaar?

   *

Om te beginnen zullen we een tweede editie uitbrengen van de uitgave waarmee in 1979 alles begon, Voedsel tot nadenken (1.1.1). Een mengeling van omkijken en vooruitzien, waarmee in dit 41e Atalanta-jaar een nieuw begin wordt ingeluid.
In zes afleveringen, dus om de twee maanden, ontvangt u een plano met een korte tot nadenken stemmende tekst. Aan het eind van het jaar, bij de laatste aflevering, worden ook een colofon en een opbergmapje meegestuurd.
Voor meer informatie over en het intekenen op deze uitgave klik hier.

   *

Naar aanleiding van de tentoonstelling Vlinderslag in het CODA Museum te Apeldoorn kwamen er vragen naar de beschikbaarheid van twee daar getoonde werken die privé bleven en nooit als officiële uitgave verschenen:
   Van Aanleg tot Zijwit
   De Zin
We hebben besloten beide uitgaven alsnog uit te brengen. Ze zullen in de loop van dit jaar in een zeer beperkte oplage verschijnen.

   *

In 1995 bracht de Atalanta Pers een boek uit dat door velen nog altijd als een van de meest mooie wordt gezien, Stretto van Paul Celan (1.1.45).
In 2020 is het 100 jaar geleden dat Celan werd geboren, 50 jaar geleden dat hij stierf. Wij zagen daarin een prachtige aanleiding om degenen die destijds bij Stretto betrokken waren opnieuw uit te nodigen een Celan-uitgave te maken. Dat zal inderdaad gaan gebeuren. Ton Naaijkens neemt de vertaling voor zijn rekening en Marie-Luc Grall maakt het beeldend werk voor dit boek.
Absoluut een uitgave om naar uit te kijken. De presentatie ervan staat gepland voor het najaar. Nadere bijzonderheden volgen nog. We houden u op de hoogte.

Terug