verwacht in 2021

Terug

In de loop van 2021 zullen er enkele uitgaven verschijnen die het waard zijn om naar uit te kijken. Natuurlijk zult u via de website op de hoogte worden gehouden van de verschijningsdatum. Ook zullen we u dan  uitgebreid informeren over vorm en inhoud van deze uitgaven. Maar nu, in volgorde van verschijnen, alvast een kleine indruk van dat wat u verwachten kunt:

De tegenoever

is een bundel met gedichten van de Italiaanse dichteres Valeria Di Felice. De uitgave bevat twee dichtreeksen uit de bundel l'Antiriva van deze in Italië hoog gewaardeerde dichteres van wie nog niet eerder poëzie in een Nederlandse vertaling verscheen. De prachtige poëzie, het intrigerende thema, de mooie vertaling van Willem van Toorn en de bijzondere uitvoering maken deze uitgave tot een klein juweel.

Deze uitgave is inmiddels verschenen en kan besteld worden. Klik hier voor meer informatie.

Een sonnettenkrans en vijf canto's

In de zomer van 2016 begon een 16-jarig meisje, opgegroeid in Engeland, als protest tegen de Brexit te schrijven in het Nederlands, de taal van haar vader. Inmiddels heeft dat geresulteerd in een omvangrijke sonnettenkrans en is ze bezig met het schrijven van een vervolg daarop in canto's. Haar naam: Evi Aarens.

Atalanta Pers brengt op haar verzoek een bundel uit, waarin deze bijzondere dichteres zich met delen uit beide uiterst boeiende, omvangrijke werken aan het Nederlandse publiek zal presenteren.

De uitgave zal eind mei 2021 verschijnen. Klik hier voor meer informatie.

Een kunstenaarsboek

Aan het eind van het jaar hopen we u het verschijnen van een kunstenaarsboek te kunnen aankondigen, waarin op de thema's stenen en schaduwen Eva Gerlach en René Bakker u gedichten en fotoschilderingen presenteren.

NB

Hebt u nu al belangstelling voor (een van) deze uitgaven, laat het ons weten. We laten u dan bij voorrang weten wanneer de uitgave zal verschijnen. 

Terug