vanwege Sebald

Terug

In 2015 bracht de Atalanta Pers Waar ik was daar ben ik uit, een omvangrijke productie ter gelegenheid van de 80e verjaardag van beeldend kunstenaar Hans Landsaat. In de jaren daarna heeft Landsaat beslist niet stilgezeten. Sinds hij in 2016 in contact kwam met het werk van de Duitse schrijver W.G. Sebald is dat voor hem zo boeiende werk uitgangspunt geworden van een inmiddels omvangrijke reeks schilderijen en tekeningen.
Nu dit werk publiekelijk getoond gaat worden heeft Atalanta Pers een korte film geproduceerd en uitgebracht die de exposities begeleidt en een voorzichtige indruk geeft van het werk dat Landsaat maakte en van zijn beweegredenen om dat te doen. De uitgave bevat naast de dvd een boekje met een inleiding op wat de kijker te zien en te horen krijgt.

De film is geen officiële uitgave in de reeks van Atalanta-boekuitgaven en wordt dan ook niet te koop aangeboden. Wie geïnteresseerd is, kan de film gaan zien in Kunstruimte KuuB te Utrecht waar het werk van Landsaat momenteel wordt getoond. Op de website van KuuB is al een kort introductiefilmpje te zien.
Het ligt in de bedoeling dat het werk volgend jaar te zien zijn in Museum Belvédère te Heerenveen.

Wilt u meer weten over deze gelegenheidsuitgave, neem dan contact op via de contactpagina op deze website of door het sturen van een mailbericht. Meer informatie over de kunstenaar en over de expositie kunt u vinden via onderstaande links.

Om naar de site van Hans Landsaat te gaan klik hier.

Om naar de site van Kunstruimte KuuB te gaan klik hier.

Terug