In voorbereiding

Terug

Al enkele jaren is er op de thema's schaduwen en stenen een bijzondere uitgave in voorbereiding, waarin  gedichten en poëtische prozateksten van Eva Gerlach vergezeld gaan van foto's van René Bakker.
Het afgelopen jaar is het maakproces in een stroomversnelling geraakt en afgerond. Dat betekent dat deze uitgave, getiteld Plaatsen, nog dit jaar (okt./ nov. 2021) zal kunnen verschijnen.

Voor dit boek liet Eva Gerlach zich inspireren door de fotoschilderingen van René Bakker, niet door de afzonderlijke beelden, maar door de sfeer van het totaalbeeld ervan. Het leverde uitermate indringende teksten op die door de Corona-tijd waarin ze zijn geschreven nog een extra lading meekregen. Ze gaan over weten en vergeten, zoeken en vinden, vasthouden en loslaten, en volgen een weg die in de thema’s schaduwen en stenen vele prachtige maar ook schurende beelden vindt.

Zodra het boek uitkomt, leest u dat op deze website. Maar als u nu al belangstelling hebt voor deze uitgave, laat dat dan alstublieft weten door ons een een berichtje te sturen. We zullen u er dan bij voorrang van op de hoogte brengen als het boek verschijnt en sturen u alle informatie erover toe.

Terug