OBA - Amsterdam / Berg en Dal - Baarn / Zeeuwse Bibliotheek - Middelburg / Museum CODA - Apeldoorn

Terug

OBA  -  Amsterdam
Groet god
In het kader van Poëzie op zondag lazen de dichters Eva Gerlach en Sasja Janssen de gedichtenreeks "groet god" (1.1.116 en 1.1.117) die in 2019 verscheen.
De uitgave kon bij die gelegenheid gekocht worden.

Berg en Dal  -  Baarn
Op 2 maart 2019 is in villa Berg en Dal te Baarn de reeks verkenningen afgesloten net de presentatie van het laatste deel daarvan: Handschrift (1.1.119).
Jos Swiers en dichter Hester Knibbe hielden beiden een inleiding. Tevens werden de zes filmpjes die de kern van de uitgave vormen vertoond.
De intekenaars ontvingen hun boek en een kleine extra uitgave, een toegift op de reeks (zie 1.1.120).

Zeeuwse Bibliotheek  -  Middelburg
40 jaar Atalanta Pers
Overzichtstentoonstelling in de ZB Planbureau en Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg van 9 juli tot 5 augustus 2019 ter gelegenheid van 40 jaar Atalanta Pers. De tentoonstelling is ingericht met werken uit de eigen collectie van de ZB.

Museum CODA  -  Apeldoorn
Vlinderslag - 40 jaar Atalanta Pers
Overzichtstentoonstelling in Museum Coda te Apeldoorn ( van17 november 2019 t/m 16 februari 2020) ter gelegenheid van veertig jaar Atalanta Pers 1979-2019. De tentoonstelling biedt niet alleen een overzicht van de genummerde Atalanta-edities, maar ook van de lentekaarten, uitgaven in opdracht en diverse gelegenheidsdrukken.
Tevens werd op de dag van de opening de film "Schrijvenderwijs" vertoond, een onderdeel van de uitgave Cees Andriessen, een drieluik (1.1.122) die bij die gelegenheid is gepresenteerd.
Min of meer simultaan met deze tentoonstelling richtte René Bakker op deze website een webexpositie "Show your darlings" in die gedurende het jaar 2019 werd opgebouwd. Om deze te zien klik hier.

Terug