0 producten

De stilte van o

Hester Knibbe
37,50

Een strak vormgegeven, kleine bundel met een reeks van zes gedichten van Hester Knibbe en evenveel fotoschilderingen van René Bakker, beelden die in verschillende formaten en kleurschakeringen bij de gedichten zijn afgedrukt.

Tussen de pagina's die met behulp van de Japanse bindwijze bijeen gehouden worden, transparante vellen die de stilte en het intieme karakter van dit boek accentueren.

Onder de tab 'Toelichting' leest u over de aanleiding tot en achtergrond van deze bundel.

Mocht deze uitgave niet meer leverbaar zijn, stuur ons dan een mailtje, waarin u ons laat weten dat u geïnteresseerd bent in geval er een exemplaar vrij zou komen.

Medio 2020 stelde René Bakker aan Hester Knibbe voor om te zien of een nieuwe uitgave van hen samen mogelijk zou kunnen zijn. Ook opperde hij daarvoor een thema: stilte. Haar antwoord was verrassend: zij bleek dit thema reeds gekozen te hebben als mogelijke leidraad voor een volgende bundel. 
Op dit thema had zij dit voorjaar al De stilte van o geschreven, een zestal gedichten die een adembenemend geheel vormen, een reeks die het absoluut verdient om zelfstandig op papier te komen staan. Met trots mogen wij, dichter en vormgever, het resultaat u hier nu presenteren. 

Op de 20 bladen die De stilte van o teltheerst stilte. De stemmen en kleuren zijn gedempt. Het is een stilte die tegelijk verontrustend en rustgevend is. Ze is gekomen "op sluipende voeten en met gebonk op de deuren", luiden de woorden van de dichter.

Hester Knibbe over deze gedichten:

"De stilte van o is spontaan ontstaan in de stilte die ontstond toen Covid 19 het leven binnendrong. Ik bevond me plots in een vreemde, confronterende wereld en met dezelfde nieuwsgierigheid waarmee ik op reis om mij heen kijk, observeerde ik deze maanden mijn directe omgeving en mijzelf. Wat gebeurde er, hoe ervoer ik de stilte, de opgelegde afwezigheid van contacten, het ontwijkingsgedrag? De discrepantie tussen een aarde die onverstoorbaar haar ritme handhaaft en een mensenwereld die plots een andere cadans moet zien te vinden, probeer ik in deze gedichten te vangen."


Titel
 De stilte van o
Auteur
 Hester Knibbe
Uitgavenummer
 1.1.128
Pers
Atalanta Pers
Plaats
Baarn
Datum
2020
Opbouw
 36 pagina's, 10 papieren bladen, doorschoten met 8 transparante bladen; japanse bindwijze
Formaat
 20 x 30 cm
Illustraties
 René Bakker
Vormgeving
 René Bakker
Drukkersmerk
 René Bakker
Oplage
 45 exemplaren: I-V en 1-40
Letter
 Humanist
Papier
 190 grs. Magnani
Druktechniek
 piëzografie
Bindwijze 
 japanse bindwijze
Uitvoering
 
Bijzonderheden
 
Documentatie
 
Signaleringen
 
Sec. literatuur
 

Hester Knibbe (1946) 

Zij debuteerde in 1982 met Tussen gebaren en woorden. Voor Archaïsch de dieren (2014) ontving zij de VSB-poëzieprijs, een prijs waarvoor zij in 1994 al eens werd genomineerd. Ook kreeg zij de Herman Gorterprijs (2000), de Anna Blamanprijs (2001), de A. Roland Holst-Penning (2009) en de Gedichtendagprijs (2010).
Hester Knibbe publiceerde in vele literaire tijdschriften en was te gast op diverse poëziefestivals in binnen- en buitenland. Haar gedichten zijn o.a. vertaald in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Turks en Hebreeuws.
De poëzie van Hester Knibbe wordt onder meer gekenmerkt door thema’s als vergankelijkheid, verlies en dood. Vaak gebruikt zij het mythische om daarmee het niet zichtbare en niet benoembare te verwoorden.
Haar laatstverschenen bundel, Inzake dit huis (2020), is zeer goed ontvangen en kreeg uitstekende kritieken. 
Het fonds van de Atalanta Pers telt inmiddels een zevental uitgaven waaraan Hester Knibbe meewerkte.

###PRODUCTS_DESCRIPTION_5###

Beknopte beschrijving

Titel
 De stilte van o
Auteur
 Hester Knibbe
Uitgavenummer
 1.1.128
Pers
 Atalanta Pers
Opbouw
36 pagina's, 10 papieren bladen, doorschoten met 8 transparante bladen; japanse bindwijze
Formaat
 20 x 30 cm
Illustraties
 René Bakker
Vormgeving
 René Bakker
Drukkersmerk
 René Bakker
Oplage
  45 exemplaren: I-V en 1-40