0 producten

De Zin

diverse auteurs
0,-

De uitgave bestaat uit een doosmap met 23 plano's. De kern wordt gevormd door 21 bladen waarop telkens op grafische wijze een tot nadenken stemmende zin is vormgegeven. Deze reeks wordt voorafgegaan door een titelblad en afgesloten met een blad waarop het colofon staat afgedrukt.
De plano's op een formaat van 40 x 30 cm zijn zodanig vormgegeven dat het mogelijk is om ze in eenzelfde passepartout in een wissellijst te tonen.

Zie de toelichting voor verdere informatie.

Met het samenstellen van deze uitgave is in 2011 begonnen. In de loop van twee jaar is een reeks van 21 bladen opgebouwd. Inspiratie hiervoor werd gevormd door bijzondere zinnen die de maker las in boeken, kranten of tijdschriften. Wanneer er een plano gereed was, werd deze in eigen huis in een wissellijst getoond en vervangen zodra een volgend blad was vormgegeven. Na voltooiing van de reeks van 21 bladen die in een oplage van twee exemplaren voor eigen gebruik en archief werd gedrukt, is een speciale doosmap gemaakt om de bladen in op te bergen.

In 2020 is van De Zin op verzoek deze herdruk gemaakt.

Titel
 De Zin
Auteur
 diverse auteurs
Uitgavenummer
 1.1.124
Pers
Atalanta Pers
Plaats
Baarn
Datum
2020
Opbouw
45, I p. 40 x 30 cm.
[1]: titel, [3-43]: tekst, [45]: Colofon. 
Formaat
40.7 x 30.7 cm
Reeks
 Voedsel tot nadenken, serie 2, deel 2
Illustraties
 René Bakker
Vormgeving
 René Bakker
Drukkersmerk
 René Bakker
Oplage
 11 exemplaren: 1 - 11 + een set losse bladen voor het archief
Letter
 vele letterfonts
Papier
 240 grams Vélin pur Fil Johannot,
Druktechniek
 full-colour piezografie
Bindwijze 
 23 plano's in doosmap
Uitvoering
 23 plano’s, in omslagmap (40,7 x 30,7 cm.) van 270 grams zwart karton, met opgelijmde houten platten, beplakt met geel linnen, daarbinnen een opgelijmde map van 270 grams Dark Grey met 3 flappen.
Bijzonderheden
 Met het samenstellen van deze uitgave is in 2011 begonnen. In de loop van twee jaar is een reeks van 21 bladen opgebouwd. Inspiratie hiervoor werd gevormd door bijzondere zinnen die de samensteller las in boeken, kranten of tijdschriften. Wanneer er een plano gereed was, werd deze in eigen huis in een wissellijst getoond en vervangen zodra een volgend blad was vormgegeven. Na voltooiing van de reeks van 21 bladen, die in een oplage van 2 exemplaren voor eigen gebruik en archief werd gedrukt, is een speciale doosmap gemaakt om de bladen in op te bergen. In 2020 is van De Zin op verzoek deze herdruk gemaakt. De kern wordt gevormd door 21 bladen waarop telkens op grafische wijze een tot nadenken stemmende zin is vormgegeven. De plano's op een formaat van 40 x 30 cm zijn zodanig vormgegeven dat het mogelijk is om ze in eenzelfde passe-partout in een wissellijst te tonen. Exemplaar nummer [12] is niet voorzien van de omslagmap.
Documentatie
 -  Aankondigingsbrief veertig + | een nieuw begin | gewoon doorgaan, 29 x 20 cm, Atalanta Pers, Baarn, [17 januari 2020], [2 p.], eenzijdig bedrukt in grijs en rood op 120 grams Keaykolour. Aankondiging van de publicaties Voedsel tot nadenken, De Zin en Van Aanleg tot Zijwit
 -  emailbericht Aanvullende informatie | Beste Atalanta-vrienden, Atalanta Pers, s.l.,17 januari 2020, met informatie over nieuwe uitgaven en 4 bijlagen in pdf over De Zin, Van A tot Z, Voedsel tot nadenken en foto’s tentoonstelling.
  -  emailbericht intekening heruitgaven, Atalanta Pers, s.l., 20 januari 2020, met bevestiging dat de voorgenomen uitgaven Van A tot Z en De Zin doorgang vonden en aankondiging van de eerste aflevering van Voedsel tot nadenken.
  -  Aanbiedingsbrief De Zin | enkele opmerkingen bij de heruitgave ervan, Atalanta Pers, Baarn, s.a., eenzijdig bedrukt in grijs en rood op 120 grams Keaykolour.
Signaleringen
 
Sec. literatuur
 


De Zin  -  blad 4

De Zin  -  blad 8
De Zin  -  blad 12


###PRODUCTS_DESCRIPTION_5###

Beknopte beschrijving

Titel
 De Zin
Auteur
 Diverse auteurs
Uitgavenummer
 1.1.124
Pers
 Atalanta Pers
Opbouw
 45, I p. 40 x 30 cm.
 [1]: titel, [3-43]: tekst, [45]: Colofon. 
Formaat
 40.7 x 30.7 cm
Illustraties
 René Bakker
Vormgeving
 René Bakker
Drukkersmerk
 René Bakker
Oplage
 11 exemplaren:  1 - 11  + een set losse bladen