0 producten

Stelsel [ Boek + Bijlage ]

Mark Boog & Huub Niessen
0,-

Ga naar de 25 bijlagen

Bij de aanschaf van de uitgave Stelsel - de zeven hoofdzonden (1.1.115) wordt u de mogelijkheid geboden om als aanvulling daarop een originele tekening van Huub Niessen te kopen.

De prijs van de originele tekening is voor deze gelegenheid bijzonder laag gehouden en dus uiterst aantrekkelijk gemaakt. 

Deze bijlage is niet los te koop, maar alleen in combinatie met de boekuitgave. De verkoop van boek + tekening loopt t/m 15 april 2018.  

De tekening wordt geleverd in een kartonnen omslag met binnenmap, uitgevoerd in dezelfde papiersoorten en kleuren als gebruikt voor de boekuitgave. In deze map is ook een apart blad opgenomen met een colofontekst.

De tekening is op de achterzijde door de kunstenaar gesigneerd en beschreven als behorend bij de uitgave Stelsel – de zeven hoofdzonden. In het eveneens gesigneerde colofon staat het oplagenummer vermeld van het boek waarvan de bijlage deel uitmaakt.

U kunt een keuze maken uit een reeks van 25 tekeningen. De nummers 19 t/m 25 daarvan zijn ook opgenomen in de boekuitgave. Afbeeldingen van alle 25 tekeningen vindt u onder de knop 'Ga naar de 25 bijlagen' bovenaan deze pagina.  Als een tekening al is aangekocht, ziet u dat aan de vermelding 'niet meer leverbaar'.

Over mijn tekeningen- Huub Niessen

Voor de Vlaamse dichter Paul van Ostaijen was het begin van een gedicht vaak een “praemisse-zin”. Hij bedoelde daarmee dat zo’n stukje tekst dan ergens in zijn onderbewuste begon te gisten en borrelen en dat hij dan niet zo heel veel meer hoefde te doen dan te wachten op de “repercussie van deze zin in het sensibel onderbewustzijn”. En het gedicht kwam eraan.
Bij mij verloopt dat op eenzelfde manier. Als er een maagdelijk A-viertje voor me ligt en er vloeit uit mijn 0.1 mm-pen een kopje of lijfje, dan is het halve werk al gedaan. Van het een komt het ander en vaak gaat het dan al snel over dingen waar we allemaal mee bezig zijn: de hoop, de hartstocht, de angst of gewoon over iets heel moois.
Zijdelings dringt er ook wel eens wat actualiteit binnen, maar die wordt meestal snel omgevormd tot een wat algemener, universeel beeld. Soms is het moeilijk in de veelheid van de figuren in mijn tekeningen een ‘lijn’ te vinden, maar die is er toch wel: het is een krans van associaties waarvoor je wel even de sleutel moet vinden. Ik vind het fijn als men de moeite neemt heel goed te kijken.
Ik ben lang bezig met mijn tekeningen. Omdat ik nooit meer dan één, twee uur aan een stuk aan een tekening kan werken, en dat doorgaans ook maar één keer per dag, ben ik altijd wel een week of drie met een tekening in de weer.
Het liefst werk ik in op A4 in landscape-formaat: zo’n breedte-vel heeft een mooie horizon waar veel kan gebeuren. Ik teken altijd met Oost-Indische inkt en om te beginnen met pennetjes van 0,1 mm; later volgen de noodzakelijke, dikkere lijnen en de uiterst dunnen puntjes en arceringen. Het papier is altijd 220 grams. Voor het aanbrengen van kleur gebruik ik aquarel-kleurpotloden en soms een beetje Ecoline of goudverf.
Het papier is na meer dan vijftig jaar tekenen toch een beetje mijn tuintje geworden, mijn vrijplaats, waar ik mijn gang kan gaan, waar ik dingen kan zeggen die ik anders of elders niet kan zeggen.

Titel
Stelsel – boek + bijlage
Auteur
Mark Boog | Huub Niesseen
Uitgavenummer
1.1.115A
Pers
Atalanta Pers; s.l.; 2018
Opbouw
Map van zwart karton, twee maal gevouwen. Met betiteling in zeefdruk. Binnenmap met flappen van 130 grams Hahnemuhle, groen, waarin bodem van 1.7 mm zwart karton.
Formaat
21.8 x 30.8 cm
Illustraties
Huub Niessen
Vormgeving
René Bakker
Drukkersmerk
Huub Niessen
Oplage
Maximaal 20 exemplaren.
Letter
Calligraph, Gisha, Humanst
Druktechniek
Piezografie en zeefdruk
Bindwijze
Gevouwen plano en originele tekening, los in gevouwen plano van 300 grams Keaykolour Original ebbenhout, in omslag met grondvlak van 1.7 mm zwart karton, met opgelijmde flappen van 130 grams Hahnemühle Ingres lichtgroen, met zeefdrukbetiteling in okergeel.
Bijzonderheden
De bijlage bevat een van de tekeningen van Huub Niessen, door de koper zelf gekozen uit een beschikbare set van tekeningen, geselecteerd door de uitgever en Huub Niessen. De tekeningen zijn voorzien van een passe-partout met vermelding dat de tekening behoort bij de uitgave “Stelsel”. Het omslag van de tekening is aan de achterzijde voorzien van een sticker met daarop de melding dat de tekening onderdeel is van de bijlage bij de boekuitgave Stelsel. Huub Niesen heeft naast de sticker zijn signatuur aangebracht.

De tekeningen waren uitsluitend in combinatie met de boekuitgave (zie 1.1.115) te koop. De koper van de boekuitgave kon zelf bepalen of hij een tekening wilde aanschaffen en zo ja ook welk van de 25 beschikbare nummers dat moest zijn.

Het Colofon vermeldt een oplage van 15 exemplaren. Van dit beoogde aantal zijn er uiteindelijk 12 gerealiseerd. De nummering van de bijlage in het colofon is gelijk aan die van de bijbehorende boekuitgave, te weten de nummers: I, II, III, 1, 2, 4, 8, 9, 10, 25, 30, en 45.  
###PRODUCTS_DESCRIPTION_5###

Beknopte beschrijving

Titel
Stelsel – boek + bijlage
Auteur
Mark Boog | Huub Niesseen
Uitgavenummer
1.1.115A
Pers
Atalanta Pers; s.l.; 2018
Opbouw
Map van zwart karton, twee maal gevouwen. Met betiteling in zeefdruk. Binnenmap met flappen van 130 grams Hahnemuhle, groen, waarin bodem van 1.7 mm zwart karton.
Formaat
21.8 x 30.8 cm
Illustraties
Huub Niessen
Vormgeving
René Bakker
Drukkersmerk
Huub Niessen
Oplage
Maximaal 20 exemplaren.