0 producten

de groeten

René Bakker
0,-

De uitgave de groeten is het vijfde deel in de reeks “verkenningen”. In een periode van twaalf weken zijn aan de deelnemers aan deze reeks 12 bijzondere ansichtkaarten verzonden die vervolgens bijeengebracht konden worden in een speciaal daarvoor gemaakt klein fotoalbum.

Er is geen toelichting

Titel

de groeten

Auteur

diverse auteurs

Uitgavenummer

1.1.111

Reeks

verkenningen, deel 5

Auteurs

diverse auteurs

Pers

Atalanta Pers, [Baarn, februari/mei 2017]

Plaats

Atalanta Pers, [Baarn, februari/mei 2017]

Datum

Atalanta Pers, [Baarn, februari/mei 2017]

Opbouw

27, I p.  /  [1]: motto, [3-25]: tekst, [27]: imprint.

Formaat

15,2 x 26,6 cm

Illustraties

René Bakker

Vormgeving

René Bakker

Drukkersmerk

René Bakker

Oplage

26 genummerde exemplaren. I-V: bestemd voor privé en archief AP; 1-21; bestemd voor de intekenaren

Letter

Adobe Garamont Pro, Arial, Folio, Futura, Gisha en Myriad Pro

Papier

300 grams Keaykolour wit en 135 grams Skin zwart en 120 grams Flint grijs

Druktechniek

piëzoprint, in full colour en zeefdruk

Tenzij anders wordt vermeld, is het drukwerk gedaan door René Bakker.

Bindwijze

kaartenalbum,  gebonden met 2 boekschroeven van zwart kunststof, met opgelegde, gepartieerde platten van 1,7 mm zwart karton, met op voorplat betiteling in zeefdruk in geel, bevestigd op 120 grams Flint grijs, doorgevoerd over de rug, waarbij de ruimte tussen de gepartieerde platten functioneert als kneep, met schutbladen van 135 grams Skin zwart en 12 plastic hoesjes, bevestigd op de bladen, met daarin gestoken 12  ansichtkaarten (12,5 x 17,5 cm)

Tenzij anders wordt vermeld, is het bindwerk gedaan door Tineke Bakker-Overeem.

Bijzonderheden

De 12 ansichtkaarten zijn in een periode van 12 weken achtereenvolgens verzonden. Aan de voorzijde is de eerste kaart voorzien van een illustratie met typografische vormen en de titel en imprint van de uitgave; de overige kaarten bevatten aan de voorzijde een citaat uit een gedicht, afgedrukt over een fotografische illustratie. De kaarten zijn gefrankeerd met een persoonlijke postzegel met de afbeelding van een bord met het opschrift Eigen weg, de naam van het project en imprint in het letterfont Myriad Pro, verzonden vanuit verschillende plaatsen. Elke kaart vermeldt aan de achterzijde ‘groeten uit’, gevolgd door een plaatsnaam en de verantwoording van het opgenomen citaat. Voor de eerste kaart geldt dat het citaat op de achterzijde is afgedrukt.

Kaart 1: groeten uit EEN; fragment van het gedicht Coda van Ellen Warmond uit: Tegenspeler tijd, 1979.

Kaart 2: groeten uit LEERMENS; fragment van het gedicht Gemompel 2 van Remco Campert uit: Nieuwe herinneringen, 2008.

Kaart 3: groeten uit HALFWEG; fragment van het gedicht De deur van Eddy van Vliet uit: Verzamelde gedichten, 2007.

Kaart 4: groeten uit LANGEREIS; fragment van het gedicht Over de weg van Eva Gerlach uit: Niets bestendiger, 1998.

Kaart 5: groeten uit KIJKUIT; fragment van het gedicht Weet iemand wat liefde is? van Toon Tellegen uit: Gedichten 1997-1999, 2001.

Kaart 6: groeten uit NOOITGEDACHT; fragment van het gedicht Hotelgast van J. Bernlef uit: Winterwegen, 1983.

Kaart 7: groeten uit VRAGENDER; fragment van het gedicht Binnen en buiten van Ingmar Heytze uit: Ademhalen onder de maan, 2012.

Kaart 8: groeten uit DOODSTIL; fragment van het gedicht Retour van Anna Enquist uit: De Gedichten 1991-2000, 2000.

Kaart 9: groeten uit Nieuwland; fragment van het gedicht Stel – I van Rutger Kopland uit: Dit uitzicht, 1982.

Kaart 10: groeten uit HEEL; fragment van het gedicht Foto van Herman de Coninck uit: De gedichten, 1998.

Kaart 11: groeten uit ’T WAAR; fragment van het gedicht Reizen van Leonard Nolens uit: Laat alle deuren op een kier, 2004.

Kaart 12: groeten uit AMEN; fragment van het gedicht Schipbreuk van Ellen Warmond uit: Tegenspeler tijd, 1979.

De 12 ansichtkaarten zijn zonder beschermende envelop verzonden. Daardoor is het mogelijk dat een of meer kaarten sporen vertonen van de verwerking en het transport door Post.nl. Dit risico is bij de aankondiging van het project op voorhand aan de deelnemers gemeld.

De nummers 12, 13 en 21 van de reeks Verkenningen waren op het moment van de publicatie van de groeten nog niet aan (voor)intekenaars verkocht. De kaarten van de nummers 12 en 13 zijn echter wel verzonden, maar dan geadresseerd aan de Atalanta Pers. Deze beide nummers bevinden zich in het archief van de Atalanta Pers. Nummer 21 heeft alsnog een koper gevonden voor de gehele reeks Verkenningen. Dit nummer bevat kaarten die niet zijn verzonden maar wel geadresseerd zijn aan de Atalanta Pers.

Documentatie

Aankondigingsbrief Verkenningen – opus 5. Enkele opmerkingen bij een nieuwe verkenning, 29.7 x 21 cm., Atalanta Pers, Baarn, februari 2017, [1, I p.], eenzijdig bedrukt met de letterfonts Adobe Garmanont Pro en Myriad Pro in rozerood en grijs op 120 grams Keaykolour kwarts.

Bijlage bij aankondigingsbrief extra informatie, 29,7 x 21 cm., Atalanta Pers, Baarn, februari 2017, [1, I p.], eenzijdig bedrukt in zwart op 80 grams wit papier. Versie bestemd voor de deelnemers.

Bijlage bij aankondigingsbrief extra informatie, 29,7 x 21 cm., Atalanta Pers, Baarn, februari 2017, [1, I p.], eenzijdig bedrukt in zwart op 80 grams wit papier. Versie met aangepaste tekst, bestemd voor enkele instellingen.

Envelop met opdruk verkenningen | 5 en imprint, bestemd voor de verzending van de aankondigingsbrief en de bijlage, 15,7 x 22 cm, aan voorzijde bedrukt met de letterfonts Belwe en Myriad Pro in rozerood en grijs. Voorzien van een persoonlijke postzegel met een fotografische afbeelding, de naam van het project en imprint in het letterfont Myriad Pro.

E-mailbericht de groeten, Atalanta Pers, Baarn, 20 februari 2017, met aankondiging van verzending van de eerste ansichtkaart van de reeks.

Kaart Verkenningen – opus 5, met melding van vertraging in de verzending van het kaartenalbum, 15 x 21 cm, Atalanta Pers, Baarn, 15 mei 2017, [1, I p.], eenzijdig bedrukt met de letterfonts Adobe Garmanont Pro en Myriad Pro in full colour op 300 grams Keaykolour wit.

Envelop met opdruk verkenningen | 5 de groeten en imprint, bestemd voor de verzending van de kaart over de vertraging in de verzending van het kaartenalbum, 15,7 x 22 cm, aan voorzijde bedrukt met de letterfonts Belwe en Myriad Pro in rozerood en grijs. Voorzien van een persoonlijke postzegel met de afbeelding van een bord met het opschrift Eeneind, de naam van het project en imprint in het letterfont Myriad Pro.

Brief Verkenningen – opus 5. Beste medeverkenners, behorend bij het toegezonden kaartenalbum, 29,7 x 21 cm., mei 2017, [1, I p.], eenzijdig bedrukt met de letterfonts Adobe Garmanont Pro en Myriad Pro in rozerood en grijs op 120 grams Keaykolour kwarts.

###PRODUCTS_DESCRIPTION_5###

Beknopte beschrijving

Titel

de groeten

Auteur

diverse auteurs

Uitgavenummer

1.1.111

Reeks

verkenningen, deel 5

Auteurs

diverse auteurs

Pers

Atalanta Pers, [Baarn, februari/mei 2017]

Formaat

15,2 x 26,6 cm

Illustraties

René Bakker

Oplage

26 genummerde exemplaren. I-V: bestemd voor privé en archief AP; 1-21; bestemd voor de intekenaren

Van dezelfde auteur / kunstenaar